My a víno „dnes a zítra“

Blíží se nám datum předvánoční redakční rady a máme tu opět čas bilancování. Co se nám letos povedlo a nač se těšíme v roce příštím?
Naším největším zážitkem byla bezesporu poznávací cesta do kolébky vína Gruzie. Navštívily jsem také žernosecké vinařství Porta Bohemica, kde jsme pomáhaly při zelených pracích a při sklizni. Dále jsme pilně ochutnávaly (i když naše společné akce přišly oproti loňsku roku trochu zkrátka), četly a pídily se po nových objevech na vinařských festivalech.

Dášu v létě příjemně osvěžily slovenské petnaty  Don Zsolt z vinařství Strekov 1075 a Vulcanica z Pivnice Čajkov. Nenechala si ujít festival Praha pije víno a ani četbu nezanedbávala – zdolala „Billionaire’s Vinegar“ od Benjamina Wallace, průvodce šampaňským „But first, Champagne“ od Davide White a „Vino business“ od Isabelle Saporta.

Pavlínu tradičně zaměstnávala především práce ve vinařství, se kterým se také zúčastnila několika akcí. Nicméně si letos může připsat hned dvě svá „poprvé“: knihu v angličtině „The Battle for Wine and Love“ od Alice Feiring a cestu letadlem (do Gruzie). Obojí zvládla bravurně ?.

Já jsem letos kromě autentického festivalu v Boleradicích zvládla i vídeňský Orange Wine Festival. Potěšila nová kniha od Alice Feiring „The dirty guide to wine“, dlouho očekávaná „Amber revolution“ Simona G. Woolfa a první vydání magazínu o přírodních vínech „Pipette“. Čerstvě mi leží na stolku publikace „Pražské vinice“ Radany a Pavla Vítkových, na kterou se chystám během Vánoc.

A nač se těšíme v roce 2019?

Dáša: Předsevzetí žádná nemám. Těším se na zajímavé vinné zážitky, které příští rok přinese a všem příznivcům přeji do nového roku pod stromeček hromadu štěstí a zdraví!

Pavlína: Těším se a jsem zvědavá na naše první vína z hliněných amfor, které jsme zakopali v našem vinařství. A samozřejmě si budeme hýčkat i ostatní vína, která jsou letos přes (nebo snad díky? 🙂 ) nízkou výnosnost velmi plná. Také se těším na další výjezdní zasedání s Víno pro holky a snad mě potká i nějaký zajímavý vinařský festival, ať již doma či v zahraničí. Všem našim čtenářkám a čtenářům přeji dobré víno ve sklence a ať se rádi vrací na naše stránky za zajímavými články. Což je i moje přání našemu blogu – ať se nám daří psát zajímavě, dostatečně odborně a ať nám přibývá čtenářů.

Lucka: Letošek byl pro mě díky změně práce a stěhování trochu hektický a tak bych měla ráda příští rok na víno více času. V květnu se chystám opět k Neziderskému jezeru kde bych chtěla navštívit svého oblíbeného vinaře Clause Preisingera. Těší mě, že nám letos přibylo čtenářů a sledovatelů a přeji si, aby nám v příštím roce tento trend vydržel. Všem našim příznivcům pak přeji, aby je příští rok potkalo hodně dobrého (nejen vína) a abychom je i nadále „bavily“. Na zdraví a na nadcházející rok 2019!

-luc-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ukažte nám svoji lidskou tvář :) *